Op zondag 15 mei spelen de beste disc golfers van Nederland in het Immerloo Park in Arnhem tijdens de National Tour. Het Immerloo Park heeft een van de mooiste 18 holes banen van Nederland en spelers uit heel Nederland komen er graag. Op 15 mei is er centraal in het park informatie over disc golf en maken we u graag wegwijs in de sport.

Misschien heeft u zich wel eens afgevraagd waar die stalen manden voor zijn, met de kettingen erboven die aan een opvallende gele band hangen. Soms worden ze wel eens voor ‘blikvanger’ (afvalbak)  aangezien maar het zijn de baskets van de sport disc golf. Er staan er 18 in het Immerloopark in Arnhem. De discgolfers proberen in zo min mogelijk worpen hun frisbee er in te gooien vanaf de gemarkeerde startplek, de Tee. Daarmee lijkt de sport op golf met een balletje. Ook termen als par, birdie en ace zijn in beiden sporten gelijk.

Bear Disc Golf, de discgolfvereniging van Arnhem, organiseert de wedstijd op 15 mei in het kader van de competitie voor de beste spelers van Nederland. Speciaal voor deze spelers zijn sommige holes extra lang of moeilijk gemaakt. Het is spectaculair om te kijken want de spelers gooien met gemak 100 meter ver.
Op het centrale veld in het Immerloo Park is het ‘players home’ waar iedereen informatie kan krijgen over disc golf en zelf een schijf kan gooien. Op het centrale veld worden daarvoor extra baskets opgesteld. Die dag zijn de vaste holes in het park eenmalig niet beschikbaar. De wedstrijden starten om 10:15 en zijn rond 16:00 afgelopen. Op zaterdagmiddag zullen spelers al aan aanwezig zijn om de baan goed te leren kennen tijdens een trainingsronde vanaf 17:00 uur, die de naam Turbo Tom heeft (naar een van de fameuze bearspelers). Het park blijft uiteraard gewoon open voor iedereen en de spelers letten goed op wandelaars en fietsers.

Ook omdat disc golf volledig coronaproof is, is de sport enorm gegroeid in Nederland de afgelopen jaren. In het Immerloopark  Arnhem wordt elk weekend gespeeld door jong en oud. Voor iets meer dan 10 euro heb je een echte discgolfschijf en kun je al aan de slag. De beren vertellen je er zondag graag meer over. Bij Bear Discgolf kun je ook een tas met schijven huren en/of een clinic boeken om de sport met je vrienden of familie te ervaren.

Voor meer informatie over disc golf: kijk gerust verder op onze site of stuur een bericht naar info@beardiscgolf.nl

Categories: Nieuws

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *