© 2022, Lisa van der Sluis

Op het prachtige terrein van Buitengoed de Panoven in Zevenaar vond zaterdag 5 en zondag 6 maart de eerste NFB Weekend League van 2022 plaats. Dit weekend werd georganiseerd door Robbert Heek en Maikel Niks, welke beiden hun debuut maakten als Tournament Director en Assistent Tournament Director. Tevens maken de heren onderdeel uit van Team Disctinct en zijn lid van club Bear Discgolf uit Arnhem.

Buitengoed de Panoven leende zich perfect voor een weekend discgolf met alle benodigde faciliteiten. Zo bestond de Players Home uit een deels overdekte buitenruimte met basket voor het oefenen van putts, een binnenruimte met bar en voldoende sanitaire voorzieningen voor zowel mannen als vrouwen. Daarnaast telt Buitengoed de Panoven 9 vaste baskets, welke voor de NFB Weekend League zijn aangevuld met 6 mobiele baskets voor een uitdagende 15-hole course.

Club Bear Discgolf verzorgde koffie/thee, frisdrank en repen en enkele materialen om de course te voorzien van onder andere mobiele baskets en OB lijnen.

De NFB Weekend League was opgedeeld in 2 categorieën, te weten: Weekend League Starters (WLS) en Weekend League Amateurs (WLA). Spelers met een rating tot 780 en jeugdspelers werden geschaald onder de WLS. Spelers, zowel mannen als vrouwen, met een rating tot 850 werden geschaald onder de WLA.

Weekend League Starters

De Starters mochten dit weekend aftrappen en telde in totaal 19 spelers. William Leusink begon zijn eerste ronde met een geweldige ace op hole 4! Dit bleek uiteindelijk een voorbode voor zijn gehele eerste en tweede ronde geweest te zijn, aangezien hij deze afsloot met een score van -12. Daarmee was hij de absolute winnaar van de dag. De tweede plek was voor Anton Bakker met een knappe score van -9. De derde plek moest bepaald worden door een play off met 3 spelers. Tom Kemper, Rick Zeldenrust en Mads de Bruin eindigden alle 3 met een score van -2. De bloedstollende play off werd uiteindelijk gewonnen door Tom Kemper.

De dag werd afgesloten met een heerlijke en gezellige barbecue bij de Players Home en werd gefaciliteerd vanuit het restaurant van Buitengoed de Panoven.

Weekend League Amateurs

Zondag waren de Amateurs aan de beurt. Een aantal holes zijn aangepast om de course voor de amateurs net wat uitdagender te maken. Zo zijn wat tee’s enkele meters naar achteren geplaatst.

De WLA telde 33 spelers waarvan 4 vrouwen. Hierdoor ontstonden er 2 divisies waarin de 29 mannen tegen elkaar streden en ook de 4 vrouwen de strijd tegen elkaar aangingen. Vergeleken met zaterdag begon de dag op zondag een stuk frisser en ook de wind was aardig aangetrokken. Dit gaf de Amateur spelers extra uitdaging.
 Na de eerste ronde stond Fleur Verberk bij de vrouwen aan kop, gevolgd door Taru Karnaattu op plek 2 en Monique Zeldenrust op plek 3. Uiteindelijk wist Fleur Verberk ook de tweede ronde de koppositie vast te houden, wat haar de winnares maakte van de vrouwen divisie. Taru Karnaattu hield ook haar 2e positie vast en Lisa van der Sluis wist, na een niet zo beste eerste ronde, de uiteindelijke 3e positie te bemachtigen.

Bij de mannen waren er in de top 3 ook weinig verschuivingen. Zo stond Arjan Zweekhorst na zijn eerste rond op een 3e plek en wist de tweede ronde zichzelf te verbeteren en de 2e plek te bemachtigen met een knappe score van -11. Stephan Schnabel-Brehmer stond na de eerste ronde op een 4e plek, maar door een betere tweede ronde wist hij met een mooie score van -8 op de 3e plek te eindigen. Net als bij de vrouwen was bij de mannen ook zowel de eerste als de tweede ronde in handen van dezelfde persoon. Ernst de Jager, bestuurslid van Bear Discgolf uit Arnhem, speelde 2 fantastische rondes en eindigde als winnaar van de dag met een imposante score van -14!

De prijzen voor de winnaars werden mogelijk gemaakt door Ernst Kruitwagen, oprichter en eigenaar van Disctinct Discgolf.

De eerste NFB Weekend League van het jaar was een groot succes, met dank aan Buitengoed de Panoven, Disctinct Discgolf, Club Bear Discgolf en alle vrijwilligers die op welke manier dan ook een bijdrage hebben geleverd!

Categories: Nieuws

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *