Elk jaar wordt er tijdens een aantal weekenden evenementen voor het landelijke disc golf competitie seizoen georganiseerd door heel Nederland. Ook Immerloo Park maakt er doorgaans onderdeel van uit. Zo ook dit jaar. Dit weekend wordt alweer het nieuwste Weekend League evenement dat Bear aan haar portfolio mag toevoegen. Het wordt een druk weekend met een boel spelers vanuit heel Nederland. Met nog maar 2 wedstrijden te gaan is het van hoog belang dat er sterk gespeeld gaat worden. Gelukkig is het voor Bear een evenement op thuisgrond.

Op zaterdag 2 september starten de zogenaamde WLB spelers op een versimpelde course om daar de strijd aan te gaan om de laatste punten binnen te sprokkelen voor het seizoen. Deze lay-out zal een leuke uitdaging bieden die beginnende spelers aanmoedigt om het meeste uit zichzelf te halen. Daarbij worden enorme afstanden en holes met (veel) water aangepast.

Op zondag 3 september spelen de WLA spelers. Deze wat meer gevorderde spelers zijn al wat meer bekwaam en spelen daardoor op een wat lastigere lay-out. Met wat meer water en obstakels in het vizier wordt dit een spannende pot waar zelfs de meest doorgewinterde weekend league speler wordt uitgedaagd.

Ook de dames spelen gretig mee in de competitie. Bear disc golf doet een stevige duit in het zakje dankjzij de (vooralsnog) nummer 1 en 2 van dit seizoen, Hilde Goorhorst en Fleur Verberk. Zij spelen deze zondag mee met de gevorderde Weekend League spelers.

Op beide dagen worden er twee rondes gespeeld. ‘s morgens vroeg begint de dag met een zogenaamde player meeting waarbij de spelers de instructies voor die dag ontvangen. Wanneer ze op de hoogte zijn gebracht gaan alle spelers in groepen van 3 of 4 naar een afgesproken hole en spelen ze vanaf hun beginpunt allemaal 18 holes. Na deze ronde komt iedereen weer samen waarna ze lekker kunnen lunchen voordat de tweede ronde begint.

Wie wordt dit keer de WLA of WLB winnaar? Kom langs in Immerloo park en zie het met je eigen ogen!

Categories: Nieuws

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *