┬ę 2022, Lisa van der Sluis

Op zondag 15 mei vond de derde NT van het jaar plaats in het Immerloopark in Arnhem, de thuisbasis van Club Bear Discgolf en werd georganiseerd door de club eigen competitie commissie. Maar eerst was het tijd voor een ander event!

Turbo Tom Open

Voorafgaand aan de NT vond op zaterdag 14 mei om 17:00 uur een extra event plaats, genaamd de Turbo Tom Open. Dit event werd georganiseerd door Robbert Heek en Jan Maurits van Linge van Club Bear Discgolf. De Turbo Tom Open was een ideaal event voor spelers om de NT layout voor zondag nog eenmaal te oefenen en spelers die voor het plezier deze layout een keer wilden spelen. Met 31 deelnemers, waarvan 4 vrouwen, was dit event een groot succes!

In verschillende divisies werd 1 ronde gespeeld. Op 1 divisie na, wisten de leden van Club Bear Discgolf in alle divisies de winst te pakken! Els van der Laan bij de vrouwen, Rick Zeldenrust bij Recreational, Vincent van Deudekom bij Intermediate en Willem Romeijn bij Advanced. De Open divisie werd gewonnen door Sander Bahnerth van DSA met een knappe score van -9.

National Tour #3

Zondagochtend om 09:30 uur verzamelden maar liefst 43 deelnemers zich op het veld bij hole 4 in het Immerloopark in Arnhem. Vrijwilligers van Club Bear Discgolf waren vroeg opgestaan om de course gereed te maken en de players home te voorzien van tenten, stoelen en tafels. Daarnaast waren er twee mobiele toiletten geplaatst.
Er werd warm weer voorspeld met een temperatuur oplopend tot bijna 30 graden! Om deze reden was er een ruime voorraad gekoelde dranken, koffie en thee, belegde broodjes en energierepen.

De course bestond uit de oorspronkelijke 18 holes van het Immerloopark waarvan een aantal zijn verlengd om de NT spelers uit te dagen.

Om 10:15 uur klonk het startsein voor de eerste ronde door het park. Rienk Kan van CPF begon erg sterk met 9 punten onder par, gevolgd door onze Bear Ernst Kruitwagen met 7 onder par en Sander Bahnerth van DSA met 6 onder par.

Na een verkoelende pauze maakten de spelers zich op voor een nog warmere tweede ronde.


Rienk Kan bleef sterk met 5 onder par en kwam in totaal op een score van -14. Helaas was dit net niet genoeg voor een uiteindelijke eerste plek. Die eerste plek werd toch nog bemachtigd door Sander Bahnerth die zijn tweede ronde verbeterde met 9 onder par en eindigde op een prachtige totaalscore van -15. Ernst Kruitwagen kon zijn uitmuntende eerste ronde niet evenaren en met 2 onder par eindigde hij samen met Pepijn Yben op een gedeelde vierde plaats met een totaalscore van -9. Bert Brader, onderdeel van de oude garde van disc golf in Nederland en lid van CPF, wist vanaf de 6e plek omhoog te kruipen en de derde plek te veroveren met een mooie totaalscore van -10.

Hole 4 werd gekozen tot CTP hole waar ook een prijs mee gewonnen kon worden. De eerste ronde lag Jasper Sluimer met 3,30 meter het meest dichtbij de basket. En met 2,27 meter pakte Ruben Timmerman de tweede ronde de CTP prijs. Beide heren ontvingen een mooie disc gesponsord door Disctinct Discgolf.

De prachtige dag werd afgesloten bij de players home waar Jan Maurits van Linge de prijzen uitreikte aan de top 3. De prachtige bekers werden eveneens mogelijk gemaakt door Disctinct Discgolf.

Dank aan alle vrijwilligers, TD Jan-Maurits van Linge en Bear Discgolf voor de organisatie van deze 2 geweldige events!

Categories: Nieuws

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *