Bear disc golf organiseert het eerste weekend van september het Nederlands Kampioenschap Disc Golf. Het belooft niet alleen voor spelers een groot disc golf feest te worden in het Immerloopark. Ook discgolfers die niet het NK spelen kunnen als spotter een belangrijke rol spelen volgens een heel nieuw format. Komende weken zullen deze website regelmatig van de laatste nieuwtjes voorzien.

Starttijden en programma

Zaterdag worden er twee rondes gespeeld. Playersmeeting en spottersmeeting zijn om 8:30 en 09:00 respectievelijk. Alle groepen gaan dan gelijktijdig van start om 09:45 voor de eerste ronde. Om circa 14:15 start de tweede ronde voorafgegaan door een korte playersmeeting.

Zondag wordt er een finale ronde gespeeld. Alle groepen starten om beurten vanuit het playershome waar ze aangekondigd worden. Dat geeft vrijwel iedereen de mogelijkheid om de ontknoping te zien.

Direct aansluitend aan de binnenkomst van de laatste groep vindt de prijsuitreiking plaats in het playershome waar tevens de laatste basket staat.

Inschrijven

Om in te kunnen schrijven voor het NK moet je boven een bepaalde rating spelen. Wanneer er plekken op het NK over zijn wordt de inschrijving ook geopend voor spelers met een lagere rating. Er wordt gespeeld in vijf divisies:

  • Mannen Open (MPO / MP40-50) 
  • Vrouwen Open (FPO / FP40-50) 
  • Jeugd (MJ06-MJ18) 
  • AM Man

De inschrijving wordt georganiseerd door de NFB.

Spotters

Speel jij geen NK maar wil het evenement van dichtbij meemaken? Geef je dan op als spotter. Speel je geen discgolf maar ben je wel groot fan van een van de spelers? Geef je dan ook op als spotter. Je krijgt als spotter een groepje toegewezen waarvoor je de hele ronde spotter bent. Je loopt dus de hele ronde mee met een groep en beleeft de ronde met hoogte en dieptepunten samen samen met de spelers.

Als spotter zorg je voor veiligheid op de course, markeert schijven die ‘out of bounds’ gaan en helpt om schijven te terug te vinden in hoog gras of struiken. Je zit niet op een hole maar loopt met een groep mee. In dit spotterformulier kun je aangeven bij welke speler je spotter wil zijn zodat je gekoppeld wordt aan jouw favoriete speler. Als er genoeg spotters zich aanmelden zijn er twee spotters per groep daarom mag je je spottersmaatje ook aangeven in het formulier. Ook kun je aangeven welke rondes je wilt spotten (maar het liefst hopen we dat je alle drie de rondes van de partij bent). Voor spotters proberen we diverse voordelen te regelen op het toernooi, daarover later meer…

Voor elke ronde is er een spottersmeeting waarin je rol als spotter wordt uitgelegd. In het caddyboek zetten we ook de plekken waar je moet spotten voor de veiligheid en/of om discs snel terug te kunnen vinden. Voor schijven die OB gaan krijg je vlaggetjes mee om de plek  waar de schijf uit ging te markeren. En als een professionele spotter wordt je uitgerust met een rode en groen vlak om ‘out of bounce’ aan te geven.

Geef je, met je voorkeuren, op als spotter via dit formulier.

NK lay-out

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een uitdagende NK lay-out. Diverse holes in Immerloo worden verlengd en/of verlegd om een zeer uitdagende course te creƫren. Discgolfpark & Frisbeewinkel stelen diverse extra targets te beschikking om de course te realiseren, waarvoor veel dank. Zodra de course definitief is vind je hier:

NK training event

De NK layout moet speciaal worden neergezet en is daarom alleen tijdens het NK-training event te spelen op 21 augustus. Tijdens het training event worden enkele NFB baskets gebruikt die tijdens het NK vervangen worden door Discgolfparkbaskets. Het training event wordt door ons nader uitgewerkt en aangekondigd.

Playershome

Het hele weekend is er een playershome op het grote veld in het park waar tevens de tee van hole 1 en de basket van hole 18 zal staan (volgens een afwijkende nummering dan je in Immerloopark gewend bent). De centrale organisatiepost staat hier met een scherm waarop live de uitslagen zijn te volgen. Er zijn diverse oefenbaskets. We verwachten dat diverse discgolfshops een stand zullen inrichten.

Bereikbaarheid en parkeren

Het park is bereikbaar via de Groningersingel. Parkeren kan bij Winkelcentrum Vredenburg (o.a. Albert Heijn) aan de Groningersingel 959. Op de Groningersingel is bushalte Winkelcentrum Vredenburg van lijn 11. Parkeer niet in de woonwijk naast het park s.v.p.

Aan de noordzijde van het winkelcentrum bevindt zich een Chinees restaurant. Loop daar het park in en navigeer met Udisc naar het centrale veld.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door