Op 3 en 4 september is het Immerloo park in Arnhem-Zuid het strijdtoneel voor de nationale titels discgolf. 72 Disc golfers gaan de strijd met elkaar aan waarmee alle 18 holes in het park bezet zijn. De vele gezinnen en vriendengroepen die wekelijks gebruik maken van de mooiste discgolfbaan van Nederland zijn meer dan welkom om naar de toppers van Nederland te komen kijken. 

Twee dagen discgolf

Zaterdag 3 september spelen alle spelers twee rondes om zich goed te kwalificeren voor de finale op zondag 4 september. De eerste ronde gaat rond 10:15 van start en de tweede rond 13:30. Omdat elke groep van vier spelers op een andere hole start (zogenaamde “shotgun start”) is er in hele park voor de toeschouwers genoeg actie te zien tot en met circa 16:00 uur.

Op zondag starten alle spelers, die zich hebben gekwalificeerd voor de finale, om de beurt vanaf het centrale veld in het park(een zogenaamde “time start”). In groepen van vier spelers gooien ze  vanaf een podium hun eerste worp. De hele dag is het op het centrale veld daardoor een drukte van belang van vertrekkende en binnenkomende dsiscgolfers. De scores zijn op een computerscherm voor iedereen te volgen. Spelers kunnen daarnaast via hun telefoons tijdens de wedstrijd zien hoe goed de concurrentie presteert.

De beste spelers starten als laatste en komen als laatste weer aan op het centrale veld na 18 holes. Na de laatste worp is ook gelijk de Nederlands Kampioen bekend. 

Discgolfcourse in Arnhem is de mooiste van Nederland

Heb je nog niet eerder van discgolf gehoord? Geen probleem! Het is zo simpel als het klinkt: golfen met een frisbee(disc). Een ideale sport voor jong en oud. Het enige wat je nodig hebt is een frisbee en je kunt in park Immerloo (Arnhem) aan de slag of in een van de andere 20 parken met een discgolfcourse in Nederland. In het park vind je betonnen platen, de tee-pads. Vanaf daar probeer je in zo min mogelijk worpen naar het doel te gooien, een metalen mand. De kettingen boven de mand, die hangen aan een opvallende gele ring, zorgen dat een goed gemikte schrijf in de mand valt. Bomen, schuine ondergrond en het water maken elke hole anders. Er zijn er 18 makkelijke en 18 moeilijke holes in het park Immerloo. De course is onlangs verkozen tot beste discgolfcourse van Nederland door www.udisc.com.

Discgolf wordt in de hele wereld gespeeld en is in de Scandinavische landen misschien wel net zo algemeen als tennis in Nederland. Discgolf speel je eenvoudig met je vrienden, kinderen en familie op je eigen niveau. Het is misschien wel de meest toegankelijke sport in Nederland. Het is eenvoudig om in te stappen, en uitdagend om in te groeien! Hier in Nederland groeit de sport snel en gaan steeds meer mensen lekker gooien. Ook de competitie in Nederland groeit hard en nieuwe toppers dienen zich aan. 

Op het centrale veld in het Immerloopark vind je tijdens het NK twee dagen lang informatie over discgolf en kun je bij stands discgolfschijven en aanverwante spullen aanschaffen. Ook zijn er  zijn er buiten de baan enkele oefenbaskets voor misschien wel  jouw eerste discgolfworpen?

Immerloopark gewoon toegankelijk tijdens NK

Op 3 en 4 september is het park gewoon toegankelijk. Vrijwilligers kunnen je wel vragen om even te wachten totdat de spelers hebben gegooid om de veiligheid te garanderen. We hopen dat de bewoners van Arnhem daar begrip voor hebben. Om Nederlands’ beste spelers op het NK van een stevige uitdaging te voorzien is een speciaal parcours ontwikkeld met extra lange en extra moeilijke holes. Onvermijdelijk is dat de spelers dan soms over een pad moeten gooien. Maar zoals gezegd zijn er vrijwilligers die toezien op de veiligheid.

Alle informatie over het NK disc golf vindt u op de website www.beardiscgolf.nl/nk 

Het NK wordt georganiseerd door de vrijwilligers van Bear disc golf, de disc golf vereniging van Arnhem onder auspiciƫn van de Nederlandse Frisbee Bond (NFB) en de Professional Disc Golf Association (PDGA).